Uncategorized

New York, i landet på andra sidan.

USA, det har alltid varit landet på andra sidan. Nått som alltid varit där men samtidigt inte existerat.
Så långt bort men ändå så nära, fast alltid på andra sidan. Andra sidan av den där gigantiska sjön, den sjön som folk seglat över för att hitta sina drömmar. Vi tog dock flyget, mycket smidigare.
Ja plötsligt var man där, eller plötsligt och plötsligt, flyget tog ass långtid faktiskt. Men vi var i alla fall där, i drömmarnas och sagornas land. Landet man tidigare bara sett på tv och i film och på en del andra ställen också. USA är ett land som verkligen finns och det finns mycket av det. Nästan för mycket, man hinner inte med att ta in alltihop. Saker överallt att se, så man vet inte riktigt vart man ska titta.

Denna 20 dagars resa började med att titta in New York. Staden man hört om, läst om, sett bilder på och försökt läsa fakta om för att förstå. Precis så som folk beskriver staden är staden, fast lite större.
Empire-bangerPå-vägTrumpetkillenGallretTaxibilentaxi-kvquinnaTaxi-på-timesMinjon-timesSom på film fast på riktig, ibland vet jag inte om jag är vaken eller i en dröm. Staden är vaken dygnet runt, jag är jet-lagad, det går Minions och superhjältar på gatorna.Butikerna är fyllda med folk och kebaben kostar 60kr. Dröm eller verklighet ingen som vet.City-ligthsPizza-slizekyssasFolk-kollar-på-empire-ssteteEmpire-mellan-folkEmpire-cool-ljusetNew York, jag tackar för mig.

Florida, nästa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *