Blogg

3 dagars väder, St.Anton

St.Anton En hel vinter på tre dagar.
Att klimatförändringar sker är nog inget man kan gå miste om, vart man än befinner sig så märker man nånting. Och man kommer bara märka mer och mer för varje år som går. I min lilla värld som jag lever i där allt kretsar kring snö, kyla och en massa skidåkning så märker man stor skillnad. Man märker skillnad från vinter till vinter. Den börjar senare och slutar tidigare, det kommer antingen mer eller mindre snö. Det blir regn. Det slår om från kallt till varmt och vise varse. Och man litar mindre och mindre på väderleks rapporterna. Man litar mindre på att det ska bli vinter.

Men aldrig tidigare har jag märkt så stora förändringar på tre dagar. Att vakna ena dagen till flera minusgrader, kall och vind packad snö. Gått och lagt sig samma kväll till lätt lätt snöfall, vakna upp till 60cm nysnö, en dag i det djupaste puder jag åkt. Det fortsätter snöa hela dagen och de mäter upp till hela 180cm nysnö. Det slår om från kallt till varmt och blir regn under natten. Vaknar nästa morgon till solsken och slask. Det är över +10 grader ute. Jag förstår ingenting. Vad händer. Vad hände?

Ja lite av vad som hände kan ni se på bilderna här nedan.

DCIM105GOPROGOPR3952.
Hej i snö På bilderna syns det, det kom snöIMG_9084 Kommer det moln, kommer det snö. Vi skidåkare gillar oftast moln.
IMG_9138 IMG_9140 Det jobbiga är inte att skotta fram bilen, utan det är att hitta bilen man ska skotta fram…

IMG_9144

Dessa dagar jag spenderade i St.Anton spenderade jag med denna person. En fotograf med namn Marcus Rönne. Har du dålig koll på honom så kika in här http://www.marcusronne.se/ mer från våra bilder kommer nog dyka upp i framtiden, den som lever får se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *