BloggVinter

Superunknown guy

Helgen har varit lite små seg men sjukt rolig. I Lördags så var det nämligen tävling i Björkliden. Black Bear Open är namnet på tävlingen och det är nog Sveriges roligaste tävling. Tävlingen utspelar sig i åk området som kallas svarta björn och ligger i Björkliden. I vanliga fall är det ett offpist åk som efter en veckas byggnationer förvandlas till en lekplats för samtliga. Under förmiddagen så var det bra väder och åkarna var peppade på köra banan som i år var fantomen inspirerad med grottor och lianer och annat kul. Det var omkring 50 stycken som laddade på riktigt bra och det var ett skönt häng.
Under eftermiddagen var det final och totalt hade cirka 20 stycken då gått vidare från både bräd- och skidklassen. Men efter ett litet uppehåll på grund av en skada. När en kille hoppat högt upp i en corner och landat sedan uppe på den. Men i alla fall så under tiden hade även vädret försämrats från sol till snö och vindbyar. Och tävlings tiden hade även förkortats ner så man fick bara ett final åk. Vilket gjorde det viktigt att man var tvungen att landa hela åket.

Jag slutade på en 3e plats efter Jonas Ruthberg på 1a platsen och Sebastian Karlsson på 2a plats. Jag fick även pris för “rhythm-rider” vilket innebar att jag hade tydligen lyckats köra i takt till musiken som spelades.
Ylfa kom också på pallen men lite oklart vilken placering hon kom på. Efter att  tävlings arrangörerna fått i sig några öl på afterskin.

Här är lite bilder från fredagens åkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *